I det psykologiske tidsskriftet IMPULS

For et par år siden ble jeg spurt av redaksjonen i det psykologiske tidsskriftet Impuls om å skrive en artikkel om egne erfaringer med tvang i psykisk helsevern. De spurte fordi noen tilfeldigvis hadde vært inne på denne bloggen. Endelig foreligger spesialnummeret om tvang, og du finner også en bokanmeldelse av min bok «Kjærligheten spør ikke, den bare er» av Sigrid Ramdal når du klikker på lenka under:

Impuls – om tvang – 3-2012

Impuls – tidsskrift for psykologi

Nr 3 – 2012

OM TVANG

I temanummeret om tvang bidrar også Tom Burns (professor, psykiater), Tonje Lossius Husum (psykologspesialist, forsker), Georg Høyer (professor, psykiater, tvangsforsker), Olav Nyttingnes (psykolog, prosjektleder), Gro Hillestad Thune (jurist, menneskerettighetsrådgiver), Jorun Rugkåsa (seniorforsker), Jannike Snoek (barnepsykiater, overlege), Marianne Teigland (psykologspesialist, leder for Fengelspsykiatrisk poliklinikk) og Maria Øverås (klinisk psykolog).

Impuls er Nordens eldste psykologiske tidsskrift og drives av studentene ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo. Helt siden 1947 har redaksjonen fordypet seg i, og undersøkt en mengde større og mindre psykologiske områder og tema. Impuls ønsker å se på forskjellige sider ved psykologien, og trekke frem perspektiver og tema som både er populære, men også som ikke nødvendigvis blir viet stor nok oppmerksomhet i dagens pensum for psykologistudenter.

Hver utgivelse er et temanummer, med et tema valgt av redaksjonen. Impuls tar sikte på, og ønsker å gi, et bredt og flersidet perspektiv på temaet som tas opp i hvert nummer. Redaksjonen inviterer derfor mennesker og fagfolk fra flere ulike faggrupper og instanser, til å være skribenter. Det er derfor ikke bare bidragsytere fra psykologi, men også fra fagfelt som filosofi, sosiologi, kunst, religion og medisin, som er med på å gjøre Impuls til en kilde for unik og spennende innsikt, i det temaet som belyses i de ulike utgivelsene.

Tidskrifteksemplarer eller abonnement fra Impuls bestilles via deres nettside: http://www.tidsskriftetimpuls.no/

Om noen ønsker å kjøpe boka, kan den bestilles direkte fra meg: sivryd@gmail.com

Foto Siv Helen Rydheim

Reklamer

Om Siv H Rydheim

Skribent: http://sivhelenrydheim.blogspot.com/( nov 2008), https://sivryd.wordpress.com/ (juli 2010), http://endringer.blogspot.com/ (des. 2010) https://traumeinfo.wordpress.com/ (feb. 2015)
Dette innlegget ble publisert i arnhild lauveng, bipolar, brukererfaringer, diagnoser, erfaringsformidler, erfaringskompetanse, erfaringskunnskap, Gro Hillestad Thune, hege orefellen, Kjærligheten spør ikke, lots hustru, maja thune, menneskerettigheter, mette ellingsdalen, nevroleptika, psykiatri, psykisk helse, psykisk helsevern, psykose, Tonje Lossius Husum og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s