Medikamenter/psykofarmaka

ET OBS: Å SLUTTE BRÅTT MED MEDIKAMENTER ER IKKE SMART!!! TRAPP EVT. SAKTE NED I SAMRÅD MED LEGE. SLUTTER DU BRÅTT MED MEDIKAMENTER, KAN DU FÅ DET SVÆRT PROBLEMATISK.

Revidert 4. januar 2015

Skadereduserende veileder for å slutte med eller bruke mindre psykofarmaka fra Erfaringskompetanse.no

————

Psykiatrisk expert: psykofarmaka är långt farligare än vi någonsin anat (Peter Breggin)

«Jag tror innerst inne att om de flesta människor visste hur farliga de psykiatriska drogerna var, så skulle de flesta aldrig börja med dem. Jag tror också att om de flesta som skrev ut dem visste hur farliga de var så skulle de sluta skriva ut dem.

(…)

– ALLA psykiatriska droger är mycket skadliga för hjärnan, de sliter bokstavligen isär den grundläggande delen av hjärnan, kallad basal ganglia, och de orsakar ett hemskt tillstånd som kallas Tardiv dyskenisi (ofrivilliga rörelser).

De nya antipsykotika förkortar livet med 20 år. De är även värre än de gamla (neuroleptika) då de orsakar metaboliskt syndrom, folk blir feta, de får diabetes, högt kolesterol, högt blodtryck, och rubbningar i hjärtrytmen. Detta är några av anledningarna till livet förkortas med i genomsnitt 20 år.

– Inga av dessa psykiatriska droger är bra för din hjärna. Alla dessa droger är dåliga för din hjärna. Och bli inte förvånad, dessa droger orsakar multipla biokemiska obalanser hos hjärnor som från början inte har någon kemisk obalans.

– Men snälla du, sluta inte med dem tvärt. Det kan bli katastrofartat. Folk kan begå självmord, bli våldsamma eller begå mord, vissa droger framkallar anfall andra blodtrycksfall.

Jo kortare tid du är på psykiatriska droger desto bättre livskvalitet får du med säkerhet uppleva.»

————-

Om boka DØDLIG MEDISIN OG ORGANISERT KRIMINALITET (Abstrakt forlag 2014)

«Denne gjennomdokumenterte boken retter sterke anklager mot den farmasøytiske industrien og dens mange forgreininger. Professor, dr.med. Peter Gøtzsche oppfordrer til et radikalt oppgjør med en industri og et behandlingssystem som fører til katastrofale konsekvenser for mange pasienter. Gøtzsche dokumenterer bruk av mafialignende intimiderende påvirkningsmetoder – og han viser hvordan pasienters tillit til leger og legemidler er basert på en livsfarlig illusjon om at de er sikre, fordi de er blitt testet og godkjent.

I den vestlige verden er legemidler den tredjehyppigste dødsårsak etter hjertesykdommer og kreft. Medisinene fører oss ofte uforutsett fra asken til ilden, og pasientene har ingen forutsetninger for å vite at det er det som skjer, når det skjer. Gøtzsche avslører hvordan det foregår en omfattende hasard med pasientenes liv og helse; hvordan løgnen fortsetter, selv etter den er avslørt, i et spill hvor profitt settes høyere enn pasientenes liv. Boken foreligger snart på ti språk.»

En psykiatrisk epidemi (Abstrakt forlag 2014)

«Hvis nyere psykiatriske legemidler er så gode som farmasøytisk industri og psykiatere vil ha oss til å tro, hvordan kan det ha seg at psykiske lidelser har eksplodert i samme tidsrom som disse nye legemidlene har vært på markedet?»

Det finnes en veileder med tanke på nedtrapping av psykiatriske medikamenter, og jeg har selv brukt den, og kan derfor anbefale den. Den finnes på Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse (Erfaringskompetanse) sin nettside: – 2014:1. Skadereduserende veileder for å slutte med eller bruke mindre psykofarmaka – 2. utgave.

Andre publikasjoner: http://www.erfaringskompetanse.no/bibliotek/publikasjoner

———–

Schizofren eller bare medisinert? Debattinnlegg i Dagens medisin, ved Dag Coucheron (sept. 2014)

«Mange blir trolig medisinert med kjemiske stoffer, som bevirker at de får symptomer som til forveksling ligner på flere av de negative symptomene man ser ved ekte schizofreni.»

———–

Hvem kan mene hva om psykofarmaka? Blogginnlegg på NAPHAs blogg av Odd Volden (04.01.2011)

———

Lever 10-30 år kortere.  Klassekampen – Ragnfrid Kogstad. (2011) Psykiater Astrid B. Birkenæs si doktoravhandling dokumenterte i 2008 at pasientar i psykisk helsevern lever 10 til 30 år kortare enn folk gjer elles, der vart det særleg lagt vekt på at desse pasientane er særleg utsette for hjarte- og karsjukdommar, og kvinner meir enn menn.

—————

Antidepressiva kan øke risikoen for tilbakefall. Fra WSO-bloggen (2012) om sak fra svenske Modern psykologi.

Psykofarmakologisk poliklinikk. (Sannsynligheten for interaksjoner og bivirkninger øker eksponentielt med antallet legemidler en pasient bruker samtidig.) Tidsskrift for norsk legeforening v/Siri Lunde. (2012)

Behovet for åpen og kritisk psykiatri. Sosialantropolog Einar Rebni.

——————-

Jeg er meget skeptisk til denne type forskning: Forskning fra Taiwan publisert i Norge på PsykNytt: Dårlig respons på antidepressiva kan bety bipolar lidelse (BJPsych) – Det er klar sammenheng mellom en alvorlig depresjon som ikke lar seg behandle med antidepressiva, og senere utvikling av bipolar lidelse, fastslår taiwanske forskere i en ny studie. – I og med at forskning også viser at 1 av 10 resoponerer på Antidepressiva, så må det bli veldig mange som vil risikere en bipolar diagnose… Diagnoser og medisiner? Pass opp dere der ute for å bli testet, veid og målt på denne måten. I say no more. Se videre på blogginnlegget:

————-

Medikalisering av normaliteten? Spør Hilde Hem via Brobyggeren på Erfaringskompetanse.no (2011)

————–

Antidepressiva, en melkeku for legemiddelindustrien? Et blogginnlegg hos Erfaringskompetanse 9. mai 2011. Det som med fordel kunne vært med i blogginnlegget er Schrødingers katt sine programmer, men innlegget ble skrevet før disse programmene kom på TV. -Se programmene? Dessverre. Vår rikskringkaster NRK har store begrensninger på hvor lenge man kan se programmer, dessverre. De ble vist 28.04.2011 og 05.05.2011 -hvis du tilfeldigvis har sett dem. Denne type programmer burde NRK ta høyde for muligheten for å se på Nett-tv for alltid… ikke bare noen stakkarslige uker.

——————-

Faller mer med antidepressiva på forskning.no

————–

Fisk og tran mot depresjon Artikkel hos Erfaringskompetanse 4. mai 2011

————

Kostbar depresjon. Artikkel hos Erfaringskompetanse.

————–

Tittel: Vanlige legemidler gir selvmordstanker.

Legemidler mot epilepsi og bipolare lildelser kan øke risikoen for selvmord. Nå advarer Det amerikanske legemiddelverket mot vanlige medisiner.

En ny studie viser at elleve vanlige medisiner mot epilepsi og bipolare lidelser kan øke risikoen for selvmord og selvmordstanker. På torsdag i forrige uke gikk de amerikanske legemiddelmyndighetene (FDA) ut og advarte mot medikamentene.

Vanlige i Norge

10 av de undersøkte legemidlene brukes også i Norge. De blir brukt for å behandle epilepsi, bipolare lidelser og som smertelindring. De vanligste er Lamictal, Orfiril, Tegretol og Lyrica. Folkehelseinstituttet opplyser til Aftenposten.no at over 80.000 nordmenn bruker noen av disse ti legemidlene. Omsetningen var på over 200 millioner kroner i 2006.
Les mer ved å klikke på tittelen.
Dagbladets artikkel 17. aug 2010 om at vanlige medisiner kan gi alvorlige bivirkninger ved røykelutt, er en artikkel det er smart å lese om du tenker på slutte å røyke. Les her: Kan gi overdosering etter få dager. Det gjelder også enkelte typer medisiner som brukes innenfor psykiatri.
…………………………………………………………………………………………………….
Artikkel i Aftenposten TVANG OG MEDIKAMENTER av Siri Lill Thowsen, medlem av Aurora – Støtteforening for mennesker med psykiske helseproblemer

Fra starten på artikkelen: Psykolog Marit Råbu etterlyser en debatt omkring og et kritisk søkelys på psykiatrien i kronikken i Aftenposten 10. juni: «Psykiatri: Den gode fiende». En slik debatt mener hun vil føre til at vi vil få «et så godt helsevern som mulig».

Tiet ihjel.

Ja, det hadde vært positivt om det hadde kommet en debatt. Det er det mange av oss som har etterlyst i flere år. Over en 10-12-årsperiode har jeg fått trykt minst et halvt hundre debattartikler, leserinnlegg og kronikker som har rettet et kritisk søkelys mot den psykiske helsetjenesten her til lands.Med et par unntak nær er disse aldri blitt imøtegått fra faglig eller ansvarlig administrativt hold. De er blitt tiet ihjel. Slikt blir det ikke noen debatt av.Alternativer til psykiatri et MUST for å få slutt på tvangen, et innlegg på Google-gruppa «Tvangsinnleggelser».

—————

Psychiatry and industry of death – Museum, nettside med et kritisk historisk perspektiv på psykiatriske medisiner (Robert Whitaker – forfatter av MAD IN AMERICA, med flere). Er du litt opptatt av tvangsproblematikk og medisin i psykiatrien, så se på denne. Det er mange paralleller å trekke til norske forhold. Her i Norge er folk så naive at de fleste tror at det som gjøres på psykiatriske sykehus mot pasienter som er innlagt på tvang er helt på sin plass. MEN DET ER IKKE SÅNN… Det er på tide å våkne opp og å se at Norge fortsatt er av de land som bruker mest tvang. Og da snakker jeg om tvang som brukes på folk som IKKE ER TIL FARE FOR SEG SELV ELLER ANDRE!!! De tvangsinnlegges etter det såkalte behandlingskriteriet. Det er mye frustrasjon blant oss som har opplevd tvangen på kroppen, og selv etter så mange år (min siste tvangsinnleggelse i 1996) kjenner jeg at det berører meg veldig sterkt. Ikke for at jeg sjøl er redd for å bli innlagt på tvang igjen, men det bekymrer meg at så mange andre fortsatt blir utsatt for det samme som jeg sjøl har vært utsatt for. Det tar årevis å komme seg på beina igjen etter en tvangsinnleggelse, og en del kommer seg kanskje aldri helt på beina igjen… men blir avhengig av en type hjelp som etter min oppfatning ikke kan kalles hjelp.

—————–

Brennpunkt om korrupte leger som mottar støtte fra legemiddelfirmaDet er et program som ble sendt på NRK i 2003. Jeg trodde først det var et program som skulle sendes denne uka… beklager misforståelsen.

Sitat fra NRK informasjon om programmet:

«Idant driver nå kursing av norske almennleger på oppdrag fra Glaxo Smith Kline. NRK Brennpunkt fikk delta på ett av kursene – som viser seg å være gjennomsyret av reklame for lykkepillen Seroxat. På slutten av kurset slipper også firmaets egen markedssjef til med sin reklame for Seroxat. Legene benekter at kursingen og pengene de mottar fra legemiddelprodusenten får dem til å skrive ut flere Seroxat-tabletter enn de ellers ville ha gjort. De lar seg altså ikke påvirke – og derfor er ikke dette korrupsjon.»

Min kommentar: Hvordan hadde legene «mage» til å gjøre dette? Men jeg er ikke forundret, dessverre… og jeg setter pris på at NRK Brennpunkt har laget en sak på dette. Det ville vært enda mer interessant å få vite om leger fortsatt i 2010 mottar støtte fra legemiddelindustrien.

————-

Legg igjen en kommentar